Personal tools
You are here: Home Forum Use Non valid shape result & SIGSEGV 'segmentation violation'

Non valid shape result & SIGSEGV 'segmentation violation'

Up to Use

Non valid shape result & SIGSEGV 'segmentation violation'

Posted by Hao BAI at July 18. 2012

Hello,

Just before beginning, I wanna say this may be a very weird problem of Salome.

I create a solid which is intersected with 2 other faces (like that in attachment). When I try to  cut my solid by using Partition in Salome. I have some erros:

In SALOME-MECA 2012.1, which contains Salome 6.4.0 for 64bit, I can successfully cut my solid with one face. But when I do the same to the other, an error appears:

     SIGSEGV 'segmentation violation' detected. Address 20

I think maybe there's a problem in my definition of the second face ?

------------- x -------------- x ------------- x --------------

In Salome 6.5.0, which is downloaded in this official website for 32bit, I cannot do the Partition operation to my solid. There's always an error says:

     Partition aborted: non valid shape result

I really don't know why these would happen. And I can't understant why these errors are different. Whether they are caused by differents version of Salome ? Do anybody konws some solutions to these two errors ?

 

Thank you !

 

 

 

 

 

 

 

Attachments

Re: Non valid shape result & SIGSEGV 'segmentation violation'

Posted by Saint Michael at July 19. 2012

Hello Hao,

Could you provide your shapes for experimenting?

St. Michael

Re: Non valid shape result & SIGSEGV 'segmentation violation'

Posted by Hao BAI at July 20. 2012

Previously Saint Michael wrote:

Hello Hao,

Could you provide your shapes for experimenting?

St. Michael

 
Hi Michael,

 

Nice to meet you again ;)
 
In fact, thanks to your inspiration, I've solved the problem by myself. Here's what I do:
After I've seen your reply, I exported all my shapes into *.brep files. Then I deleted all my geometrical objets in GEOM module, and I reimported these files. I did the partition operation to my solids and this time, it fractionate correctly my solid into 4 parts ! I really have no idea how this would happen. Maybe there isn't sufficient space in my memory card after I create those shapes ? But I've a 8GB memory card in my computer !
 
Well, no matter what it is, the result is good :) And now, I get a new problem when I mesh my solid......I think I have to disturb you again with this new problem. Excuse me for this. ;-P
 
Best regards.
 
Hao
Powered by Ploneboard
Document Actions