Personal tools
You are here: Home Forum Other... (new forum, problems, etc.) [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

[salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

Up to Other... (new forum, problems, etc.)
  • [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

    Posted by Erwan ADAM at August 03. 2009
    Dear Salome users,

    A Salome 5.1.2 version for tests on windows is available ...

    Before use it, please note that, on the contrary of linux versions,
    this one has not been extensively tested and qualified.
    You can experience limitations, bugs and even crash (of the
    application, not of windows !) ...

    Some already known problems are described at
    http://sites.google.com/site/wikisalomeplatform/Home/salome-windows/salome-windows-errata
    If you find some reproducibles bugs, feel free to contribute to
    this page or submit them to the forum (you can prefix your
    subjects with [salomewindows])

    This version has been tested and seems to work on windows XP SP2,
    windows seven rc (32 and 64 bits). If someone can give informations on
    vista, it will be appreciated ...

    You can download the file Salome5.1.2_ForTestsOnWindows_release_full.zip
    at http://files.salome-platform.org/cea/adam/salomewindows/download

    To extract it, please use 7zip (or another  tool) but not the native windows
    extractor  which is too slow.

    Then read the README.txt file !

    Hoping this version will be useful to someone !

    Every feedback is welcome and will be checked in details.

    Best regards,

                                     E.A.


    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by oleg at October 07. 2009

      great work. But I have a question. Why you deside make salome 5.1.2 on Win. As I know Salome 5.1.2 incompatible with Code-Aster 9.1 on windows.) Or may be I mistaken.

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Thore Oltersdorf at October 04. 2009

      Previously ADAM Erwan wrote:

      Dear Salome users,

      A Salome 5.1.2 version for tests on windows is available ...

      ...

      Every feedback is welcome and will be checked in details.

      Best regards,

                                       E.A.


      Dear Community of Windows-Testers,

      until the last launch of Salome-Windows on my portable (Windows XP SP2) everything worked fine. The only thing I am conscious about what has changed is that I installed Skype in between two launches of Salome. After that the naming service of omniORB behaved very strange....

      See the output on stdout of the command.com:

      Setting environment for salome.

      Das System kann den angegebenen Pfad nicht finden.

      Configure parser: Warning : could not find user configuration file

      runSalome running on w2609

      Configure parser: Warning : could not find user configuration file

      Searching for a free port for naming service: 2810 - OK

      Searching Naming Service ++++++++++Failed to narrow the root naming context

      Traceback (most recent call last):

        File "D:\Programme\Salome\Salome5.1.2_ForTestsOnWindows\release\utils\env_laun

      ch.bat\..\..\modules\KERNEL_INSTALL\bin\salome\runSalome.py", line 652, in useSa

      lome

          clt = startSalome(args, modules_list, modules_root_dir)

        File "D:\Programme\Salome\Salome5.1.2_ForTestsOnWindows\release\utils\env_laun

      ch.bat\..\..\modules\KERNEL_INSTALL\bin\salome\runSalome.py", line 433, in start

      Salome

          clt=orbmodule.client(args)

        File "D:\Programme\Salome\Salome5.1.2_ForTestsOnWindows\release\modules\KERNEL

      _INSTALL\bin\salome\orbmodule.py", line 48, in __init__

          self.initNS(args or {})

        File "D:\Programme\Salome\Salome5.1.2_ForTestsOnWindows\release\modules\KERNEL

      _INSTALL\bin\salome\orbmodule.py", line 81, in initNS

          sys.exit(1)

      SystemExit: 1

       

       

      --- Error during Salome launch ---

       

      This portable is a computer of my employer. I have very small administrative rights. Nevertheless installing and launching worked until now perfectly just from user space. As can be seen: Failed to narrow the root naming context  is causing the problem. I found similar problems for launching problems by other users in Ubuntu, please see look at Google to find those issues in your preferred language by these keywords: "failed to narrow the root naming context" salome

       

      The filtered solution should be:

       

      What you need to do is to edit the /etc/hosts file.

       

      First. Go to terminal and type hostname.

      and use gedit /etc/hosts and add a line say

      127.0.0.1 yourhostname

       

      But how to do this in Windows with my strictly limited administration rights? Why this has changed in between two launches? No administrator has checked the portable in between! Does anybody got similar results already since this test version is available?

       

      Does anyone can help me?

       

      Thanks in advance,

      Thore (wilmfone)

      • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

        Posted by Thore Oltersdorf at October 04. 2009

        Dear Windows-Tester,

         

        I was right with Skype. Any confusing between Salome and Skype disturb the naming service. Simple restart and shtudown of Skype helped. Thus there are only a few words to say to the developers: thanks a lot for this comfort of providing such a great tool on both worlds linux and windows....

         

        BR Thore (wilmfone)

        • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

          Posted by Erwan ADAM at November 12. 2009

          Previously Thore Oltersdorf wrote:

          Dear Windows-Tester,

           

          I was right with Skype. Any confusing between Salome and Skype disturb the naming service. Simple restart and shtudown of Skype helped. Thus there are only a few words to say to the developers: thanks a lot for this comfort of providing such a great tool on both worlds linux and windows....

           

          BR Thore (wilmfone)

          Hi,

          I would like to reproduce this problem ... and fix it if possible ! Could you precise which skype version did you install ?

          Regards,

                    Erwan.

          • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

            Posted by Robert Broughton at December 29. 2009

            Previously ADAM Erwan wrote:

            Previously Thore Oltersdorf wrote:

            Dear Windows-Tester,

             

            I was right with Skype. Any confusing between Salome and Skype disturb the naming service. Simple restart and shtudown of Skype helped. Thus there are only a few words to say to the developers: thanks a lot for this comfort of providing such a great tool on both worlds linux and windows....

             

            BR Thore (wilmfone)

            Hi,

            I would like to reproduce this problem ... and fix it if possible ! Could you precise which skype version did you install ?

            Regards,

                      Erwan.

            I also have the problem with the "Failed to narrow the root ..." issue.  However, I don't have skype installed at all.  I am trying to run it on WinXP Tablet PC edition 2005, ver 2002 SP3.  Is there any information that I could forward from my system to assist in solving this issue.  I run the Salome edition on my Desktop that has all the same SW installed and it runs just fine on my Desktop.

            Thanks,

            Bob

            • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

              Posted by Erwan ADAM at January 11. 2010

              Previously Robert Broughton wrote:

              Previously ADAM Erwan wrote:

              Previously Thore Oltersdorf wrote:

              Dear Windows-Tester,

               

              I was right with Skype. Any confusing between Salome and Skype disturb the naming service. Simple restart and shtudown of Skype helped. Thus there are only a few words to say to the developers: thanks a lot for this comfort of providing such a great tool on both worlds linux and windows....

               

              BR Thore (wilmfone)

              Hi,

              I would like to reproduce this problem ... and fix it if possible ! Could you precise which skype version did you install ?

              Regards,

                        Erwan.

              I also have the problem with the "Failed to narrow the root ..." issue.  However, I don't have skype installed at all.  I am trying to run it on WinXP Tablet PC edition 2005, ver 2002 SP3.  Is there any information that I could forward from my system to assist in solving this issue.  I run the Salome edition on my Desktop that has all the same SW installed and it runs just fine on my Desktop.

              Thanks,

              Bob

              Hi Bob, If you can achieve some tests for me, it is great !
              Could you test first if naming service can start ?
              To achieve that, go to utils dir and start salome_cmd then :

              mkdir "%HOME%\env_2810"
              del "%HOME%\env_2810\*"
              omniNames -start 2810 -logdir "%HOME%\env_2810"

              Could you give the result of the last command ?

              E.A.

              • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

                Posted by Robert Broughton at January 27. 2010

                Previously ADAM Erwan wrote:

                Previously Robert Broughton wrote:

                Previously ADAM Erwan wrote:

                Previously Thore Oltersdorf wrote:

                Dear Windows-Tester,

                 

                I was right with Skype. Any confusing between Salome and Skype disturb the naming service. Simple restart and shtudown of Skype helped. Thus there are only a few words to say to the developers: thanks a lot for this comfort of providing such a great tool on both worlds linux and windows....

                 

                BR Thore (wilmfone)

                Hi,

                I would like to reproduce this problem ... and fix it if possible ! Could you precise which skype version did you install ?

                Regards,

                          Erwan.

                I also have the problem with the "Failed to narrow the root ..." issue.  However, I don't have skype installed at all.  I am trying to run it on WinXP Tablet PC edition 2005, ver 2002 SP3.  Is there any information that I could forward from my system to assist in solving this issue.  I run the Salome edition on my Desktop that has all the same SW installed and it runs just fine on my Desktop.

                Thanks,

                Bob

                Hi Bob, If you can achieve some tests for me, it is great !
                Could you test first if naming service can start ?
                To achieve that, go to utils dir and start salome_cmd then :

                mkdir "%HOME%\env_2810"
                del "%HOME%\env_2810\*"
                omniNames -start 2810 -logdir "%HOME%\env_2810"

                Could you give the result of the last command ?

                E.A.

                Hi Erwan,

                Here are the results from the commands.

                ***START***

                Setting environment for salome.
                The system cannot find the path specified.

                C:\Program Files\Salome5_1_3\utils>mkdir "%HOME%\env_2810"
                A subdirectory or file C:\Program Files\Salome5_1_3\utils\env_launch.bat\..\..\u
                tils\tmp\env_2810 already exists.

                C:\Program Files\Salome5_1_3\utils>del "%HOME%\env_2810\*"
                C:\Program Files\Salome5_1_3\utils\tmp\env_2810\*, Are you sure (Y/N)? y

                C:\Program Files\Salome5_1_3\utils>omniNames -start 2810 -logdir "%HOME%\env_281
                0"

                Wed Jan 27 00:16:11 2010:

                Starting omniNames for the first time.
                Wrote initial log file.
                Read log file successfully.
                Root context is IOR:010000002b00000049444c3a6f6d672e6f72672f436f734e616d696e672f
                4e616d696e67436f6e746578744578743a312e300000010000000000000070000000010102000e00
                00003139322e3136382e312e31303000fa0a0b0000004e616d655365727669636500030000000000
                0000080000000100000000545441010000001c000000010000000100010001000000010001050901
                0100010000000901010003545441080000003be85f4b01000e10
                Checkpointing Phase 1: Prepare.
                Checkpointing Phase 2: Commit.
                Checkpointing completed.

                ***END***

                Hopefully this will be of some help.  If you need me to run further tests you can email me.  I will check this page every now and then to see what help I can provide. 

                Thanks,

                Bob

                 

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Erwan ADAM at September 10. 2009
      The Save / Restore studies bug has been fixed.

      Check in

      http://sites.google.com/site/wikisalomeplatform/Home/salome-windows/salome-windows-errata

       

      to see how to patch the version.

       

      Regards,

       

                                 E.A.

       

       

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by mourinho wang at November 11. 2009

      Dear all,

               I have download version5.1.2 for tests on windows,but  when i run salome.bat its result the same as  Thore Oltersdorf at October 04. 2009

               I  also did like  Thore Oltersdorf what he said,but it still didn't work. Could any one can figure this out ?Thanks.

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Marcos Rogério de Araújo at September 03. 2009

      Dear All,

       

      Thank you for this great software.

       

      The windows version is really interesting. But I have problems when I try to execute the "extrusion along Path and meshing" example. Salome crashes as I select the previous command.

       

      My OS is Windows Vista Busines Edition in a Intel Core2Duo plataform with Intel GMA (Q33).

       

      Regards,

       

      mEHga

       

      • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

        Posted by Marcos Rogério de Araújo at September 04. 2009

        Once again,

         

         

        I tried to test the previous example in another machine (AMD Athlon x2 64 5000 + nvidia geforce 8500 gt with latest driver) and have also the same problem. So I think this issue does not depend on hardware.

         

        In both hardware, the extrusion comand (not "extrusion along a path") works well.

         

         

        Regards,

         

        mEHga (aka Marcos)

         

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Krzysztof Żurawski at October 21. 2009

      Hi,

      I've created two intersecting cylinders in 5.1.2 (windows version). After saving the file and opening next day the geometry module lists all operations performed to create those solids but there's nothing in the viewport. I've tried to replot by "show", "show only", wireframe and shading which resulted the same

      I'm working under Vista Business x64 sp2 with core2quad, nVidia Quadro Fx1700.

      Have anyone of You experienced this problem?

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Thore Oltersdorf at November 11. 2009

      Hi all,

      there is a bug with the example scripts "Creation of a Pipe". Did anyone fix already this problem?

      This function is really necessary for me.

      I tested shortly the location of the break. It was found in the geompy.MakePipe object.

      Kindly regards,

      Thore

       

      • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

        Posted by DAVID Gilles at November 14. 2009

        Previously Thore Oltersdorf wrote:

        Hi all,

        there is a bug with the example scripts "Creation of a Pipe". Did anyone fix already this problem?

        This function is really necessary for me.

        I tested shortly the location of the break. It was found in the geompy.MakePipe object.

        Kindly regards,

        Thore

         

        Hello Thore,

         

        You are right, there is an issue in this example, but it is not specific to the windows version.

        In the tutorial, the ext and int shells of the pipe are given with the following command :

        pipe_ext_shell_temp = geompy.MakePipeWithDifferentSections( ... )

        But since 5.1.2, this command returns a compound and not a shell. Thus you have to type the following commands instead of the one above to get a real shell and to build the pipe:

        pipe_ext_compound_temp = geompy.MakePipeWithDifferentSections([Circle_1_ext,Circle_2_ext, Circle_3_ext, Ellipse_4_ext], [Vertex_1, Vertex_2, Vertex_3,Vertex_5], Wire_1, theWithContact=0,theWithCorrection=0)
        pipe_ext_shell_temp = geompy.SubShapeAll(pipe_ext_compound_temp,geompy.ShapeType['SHELL'])[0]
        geompy.addToStudy(pipe_ext_shell_temp,"pipe_ext_shell_temp")

        Same principle for the pipe_int_shell_temp object.

         

        Hope this will help.

        Regards,
        Gilles

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by chao zheng at September 23. 2009

      When I deel two volumes with "fuse", it doesn't work. But if I deel these two volume s with "commom", it's OK. So, maybe there is something wrong on the function of "fuse".

      • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

        Posted by Erwan ADAM at September 24. 2009

        Previously chao zheng wrote:

        When I deel two volumes with "fuse", it doesn't work. But if I deel these two volume s with "commom", it's OK. So, maybe there is something wrong on the function of "fuse".

        On tests I've done, Fuse works. Could you attach the two brep to check if the problem can be reproduced ? Thanks, E.A.

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Mario at August 03. 2009

      Thank you!

      If you are about to plan a campaign of tests, please contact me.

      Thanks again.

      Mario

      • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

        Posted by ppeetteerr at August 05. 2009
        Thank you! If there are anytests that you need help on let me know. So far it works on Windows Server 2008
        • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

          Posted by Erwan ADAM at August 05. 2009
          Hi Mario, Pete and all,

          I have no campaign of tests for the moment ... The feedback of users
          and the precise description of problems encountered will be sufficient
          at first.

          E.A.

          • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

            Posted by Cacciatorino at August 05. 2009
            I loaded an old case created on Celinux 2008 and updated on Salome 4.1.4 on linux too, and I experienced these first problems:

            1) Geometry: the system is unable to show existing geometry. It shows only brand-new created geometries.

            2) Mesh module: system crashes immediately at the moment when I switch to the mesh module if the mesh already exists from the old caelinux hdf file, may be the problem is in the different "end-of-line" carachter?:
            "This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
            Please contact the application's support team for more information."

            It works if I switch to the mesh module on a new case with mesh not existing yet.

            3) Post-processor module: the system is unable to show presentation of fields that are already present in the case. But is is able to import the old resu.med file (the mesh resulting from the code-aster calculation) and to create new presentation.
            • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

              Posted by Erwan ADAM at August 06. 2009
              Cacciatorino wrote:
              I loaded an old case created on Celinux 2008 and updated on Salome 4.1.4 on linux too, and I experienced these first problems:

              1) Geometry: the system is unable to show existing geometry. It shows only brand-new created geometries.

              2) Mesh module: system crashes immediately at the moment when I switch to the mesh module if the mesh already exists from the old caelinux hdf file, may be the problem is in the different "end-of-line" carachter?:
              "This application has requested the Runtime to terminate it in an unusual way.
              Please contact the application's support team for more information."

              It works if I switch to the mesh module on a new case with mesh not existing yet.

              3) Post-processor module: the system is unable to show presentation of fields that are already present in the case. But is is able to import the old resu.med file (the mesh resulting from the code-aster calculation) and to create new presentation.


              As written in errata page, save/restore studies is broken in windows version.
              You can try to open the hdf file in Salome 4.1.4 on linux, dump the study as
              python file and then load the python file into windows version. Maybe it
              works or not ... tell us the result.

              • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

                Posted by ArnoldH at August 06. 2009

                Hi,

                when I want to create a group on a part, I can't select faces (or anything else). The add button remains grey. This works on the linux version. I tried it on Vista.

                Regards,

                Arnold

                • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

                  Posted by Erwan ADAM at August 06. 2009
                  ArnoldH wrote:

                  Hi,

                  when I want to create a group on a part, I can't select faces (or anything else). The add button remains grey. This works on the linux version. I tried it on Vista.

                  Regards,

                  Arnold

                  Hi Arnold,

                  It is a bug ... I will indicate in the erratta and try to fix it asap !

                  If you are creating geometrical groups in order to create the corresponding
                  parts of the mesh, you can, as an alternative, explode the main geom object
                  (in faces for instance) and after create group directly in SMESH and select
                  the faces you would have taken to create the geometrical group ... Humm, I
                  don't know if I'm very clear !

                  Thanks,

                          E.A.

                  • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

                    Posted by ArnoldH at August 06. 2009

                    Hi Adam,

                     

                    clear enough. This works. Thanks for the brilliant work up till now!!

                     

                    Regards,

                     

                    Arnold

    • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

      Posted by Panagiotis Vitsas at November 09. 2009

      Hi all.

       

      Yes, same problem as above here. After I close the windows version and trying to open an existing geometry, it does see its parts on the objet browser, but can not see it in the OCC viewer...

      any help?

       

      Panos

      • Re: [salomewindows] version 5.1.2 for tests on windows available

        Posted by Erwan ADAM at November 09. 2009

        Previously Panagiotis Vitsas wrote:

        Hi all.

         

        Yes, same problem as above here. After I close the windows version and trying to open an existing geometry, it does see its parts on the objet browser, but can not see it in the OCC viewer...

        any help?

         

        Panos

         

        Did you fix the Save / Restore studies bug as described in 

        http://sites.google.com/site/wikisalomeplatform/Home/salome-windows/salome-windows-errata

         

         

        ?

         

Quick reply
URLs will be automatically hyperlinked. Basic HTML tags are OK.
Powered by Ploneboard
History
Activate by Site Administrator on Sep 02, 2009 12:03 PM
Document Actions