Personal tools
You are here: Home Forum Use Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Up to Use

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Posted by Massimiliano Leoni at September 27. 2017

Hi all, I am trying to mesh this very standard NACA0012 wing, constructed with the pipeline sketch -> close contour -> fillet 1D -> make face -> extrude.

Consider the linked nacaWingBR.hdf file, created with salome 8.2.0: https://drive.google.com/open?id=0BxrxW4P7RxZTc2xzZUdmblY5RTg

  • Mesh_2 is a mesh of the wing geometry with netgen: all works fine if you compute that mesh.
  • Mesh_1 is a 3D mesh of the space around the wing, and its submesh Sub-Mesh_1 is a mesh of the same geometry group as Mesh_2, with the same algorithm and same parameters.

However, meshing Mesh_1 fails, and even just computing Sub-Mesh_1 fails. In the result I see that the mesh is folding inside the trailing edge of the wing.

 

Any idea what's going on? It really looks like it should be the same meshing process.

 

Thanks for any help,

Massimiliano

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Posted by SMESH expert at September 27. 2017

Hello Massimiliano

I tried to compute Mesh_1 and it succeeded. I am on Linux. Below is a clipping view of the mesh.

Best regards

Edward

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Posted by Massimiliano Leoni at September 27. 2017

Well this is very interesting. Computing the submesh results in this

on my computer, which is also a Linux.
I confirm that computing the whole mesh doesn't fail.

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Posted by SMESH expert at September 27. 2017

Ok. I see the bug. I'll take care of it. Thank you for reporting this issue.

Best regards

Edward

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Posted by Massimiliano Leoni at September 28. 2017

No problem! Thanks to you for the great work developing Salome!

Re: Meshing fails for submesh but not for mesh with same parameters

Posted by Massimiliano Leoni at March 20. 2019

Hi, I am still having this issue with a different geometry. Meshing a geometrical shape works, but when that shape is a subshape of something else then the meshing fails.

Powered by Ploneboard
Document Actions